Site Overlay
Rosbief bewaren

Rosbief bewaren

Rosbief bewaren, de juiste bewaarmethode en bewaarperiode hangen er een beetje vanaf of je het vlees wilt bewaren, of de vleeswaar. Dus een plakje rosbief dat je op de boterham kunt doen.

Natuurlijk bewaar je in eerste instantie beide in de koelkast, maar zowel vlees als vleeswaar kun je ook invriezen als je het langer wilt bewaren.

Bij het vlees is dit misschien wel logisch, maar vleeswaar invriezen is niet echt een dagelijkse bewaarmethode. Maar stel je hebt veel over, of te veel gekocht. Dan gooi het toch liever niet weg, want vleeswaar zijn best wel duur.

Dan kun je rosbief als vleeswaar dus nog prima in de vriezer doen, en op een later tijdstip opeten.

Houdbaarheid Rosbief

Rosbief, de vleeswaar, kan nog twee dagen afgedekt in de koelkast bewaren, en drie maanden in de vriezer. Doe deze deel rode en rauwe vleeswaar wel in een bakje, en sluit het luchtdicht af.

Als vlees kun je rosbief ook twee dagen in de koelkast bewaren, maar bak het vlees zo snel mogelijk. Dat is beter voor de kwaliteit. Dit rauwe vlees kun je overigens negen maanden in de vriezer bewaren.

Is het vlees gebakken of gebraden, dan kun je het nog twee dagen afgedekt in de koelkast bewaren, of drie maanden in de vriezer.

Rosbief bewaren

Rosbief bewaar je bij voorkeur in de koelkast. Als je het langer wilt bewaren is de vriezer een beter bewaarplek.

Hierbij maakt het niet uit of het vleeswaar betreft, rauwe rosbief als vlees, of gebakken.

Wel moet je het vlees of de vleeswaar altijd goed afdekken. Bij voorkeur in een plastic bakje met deksel om het luchtdicht af te sluiten.

Rosbief invriezen

Rosbief invriezen, het vlees, doe je door het vlees eerst droog te deppen met keukenpapier.

Dan verpakken in diepvrieszakken of diepvriesbakken, luchtdicht af te sluiten, en gedurende 24 uur in te vriezen.

De vleeswaar kun je het beste in de verpakking laten als dit nog dicht zit, en anders in een platte diepvriesbak doen. In de vriezer in laten vriezen.

Zowel vlees als vleeswaar bij voorkeur in de koelkast laten ontdooien.

Deel ons op social media