Site Overlay
Rundervinken bewaren

Rundervinken bewaren

Rundervinken bewaren is makkelijker dan je denkt, maar wat zijn rundervinken eigenlijk precies?

Een rundervink is een rolletje gehakt gewikkeld in een mager lapje rundvlees, meestal gemengd met kruiden, specerijen, en andere ingrediƫnten.

Het vlees wordt gebakken, gegrild of gebraden tot het gaar is.

Rundervinken zijn populair in sommige delen van Nederland, met name in de provincie Noord-Brabant.

Ze worden vaak geserveerd als onderdeel van een traditionele Nederlandse maaltijd, samen met aardappelen, groenten en een saus.Soms worden ze ook wel “rundervinkjes” genoemd.

Houdbaarheid Rundervinken

Als rundervinken vers zijn gekocht of bereid, kunnen ze meestal 1 tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard. In de vriezer tot 3 maanden.

Rundervinken bewaren

Rundervinken bewaren kun je het beste in de koelkast doe. Plaats ze in een afgedekte bak of wikkel ze goed in plasticfolie om uitdroging te voorkomen.

Bewaar ze in het koelste gedeelte van de koelkast, bijvoorbeeld op de onderste plank. Dit vlees kan 1 tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard.

Rundervinken invriezen

Voor het invriezen van de rundervinken moet je volgende stappen volgen:

  • Bereid de rundervinken voor, als je zelf rundervinken maakt, zorg er dan voor dat ze volledig zijn bereid volgens het recept van jouw keuze.
  • Laat de rundervinken volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Dit helpt condensvorming te voorkomen en bevordert een gelijkmatige bevriezing.
  • Wikkel de rundervinken individueel in plastic folie of aluminiumfolie om ze luchtdicht te verpakken. Je kunt ook diepvrieszakken of diepvriesbestendige bakken gebruiken. Zorg ervoor dat je alle lucht uit de verpakkingen haalt om vriesbrand te voorkomen.
  • Label de verpakkingen met de datum van invriezen, zodat je kunt bijhouden hoe lang ze al zijn bewaard.
  • Plaats de rundervinken in de vriezer op een vlakke ondergrond, zodat ze gelijkmatig kunnen bevriezen.
Deel ons op social media