Site Overlay
Schelvis bewaren

Schelvis bewaren

Schelvis bewaren is helemaal niet zo moeilijk als de meeste mensen denken.

Je moet namelijk maar op een paar dingen, zoals de houdbaarheid, geur, en natuurlijk de juiste manier van het bewaren of invriezen letten.

In dit artikel vertellen we je alles wat je over het gemakkelijk invriezen en bewaren van de schelvis moet weten.

Houdbaarheid schelvis

De houdbaarheid van schelvis hangt af van verschillende factoren, zoals de versheid van de vis op het moment van aankoop, de bewaarmethode en de temperatuur van de koelkast. Over het algemeen is schelvis ongeveer 1 tot 2 dagen houdbaar in de koelkast als de vis vers is en op de juiste manier wordt bewaard.

Als je de schelvis langer wilt bewaren, kun je deze invriezen. In de vriezer kan schelvis tot 6 maanden worden bewaard, maar het is belangrijk om de vis goed in te pakken om vriesbrand te voorkomen.

Het is belangrijk om regelmatig de schelvis te controleren op tekenen van bederf, zoals een onaangename geur, verkleuring of een plakkerig oppervlak. Als je een aangetaste schelvis vindt, gooi deze dan weg om te voorkomen dat de rest van de vis besmet raakt.

Schelvis bewaren

Schelvis kan het beste vers worden geconsumeerd, maar als je het wilt bewaren, kun je de volgende stappen volgen:

  1. Spoel de schelvis af met koud water en dep hem droog met keukenpapier.
  2. Wikkel de schelvis in plasticfolie of bewaar het in een vershouddoos met deksel
  3. Bewaar de schelvis in de koelkast op een temperatuur van ongeveer 1-4 graden Celsius. Het is belangrijk om de schelvis zo snel mogelijk na aankoop in de koelkast te plaatsen.
  4. Controleer de schelvis regelmatig op tekenen van bederf, zoals een onaangename geur, verkleuring of een plakkerig oppervlak. Als de schelvis er niet fris uit ziet of ruikt, is het tijd om hem weg te gooien.

Schelvis invriezen

Als je de schelvis langer wilt bewaren, kun je hem ook invriezen.

Wikkel de schelvis in plasticfolie of doe hem in een luchtdichte zak en plaats hem in de vriezer. Schelvis kan tot ongeveer 6 maanden worden ingevroren.

Wanneer je de schelvis wilt ontdooien, laat hem dan langzaam in de koelkast ontdooien voordat je hem bereidt.

Deel ons op social media