Site Overlay
Limoen bewaren

Limoen bewaren

Limoen bewaren doen heel vele mensen verkeerd, omdat ze denken dat vers fruit altijd in de koelkast bewaard moet worden.

Maar bijvoorbeeld bij citrusfruit is de koelkast niet te juiste bewaarplek. Dat heeft er niet mee te maken dat de limoen niet tegen de kou zou kunnen.

Het is de smaak die door de kou minder wordt. In de koelkast kan het fruit 2 weken bewaard worden, maar na een paar dagen wordt de smaak beduidend minder krachtig.

Houdbaarheid Limoen

Limoen kun je tot 2 weken in de koelkast bewaren, bij kamertemperatuur een week. Dat is dus minder lang, maar de smaak komt bij kamertemperatuur beter tot z’n recht.

Wil je de limoen langer bewaren, dan is de vriezer een goed optie, want dan kan het fruit 8 tot 12 maanden bewaard worden.

Limoen bewaren

Limoen kun je dus beter niet in de koelkast bewaren, net als alle andere citrusvruchten, want dan kan de smaak minder sprankelend worden.

Beter is het om de vruchten gewoon bij kamertemperatuur te bewaren. Dan is het fruit minder lang houdbaar, de smaak is veel sprankelender.

De echte limoensmaak komt dan naar boven.

Limoen invriezen

Limoen invriezen is een bewaarmethode waarbij het fruit lang bewaard kan worden.

Het beste kun je de limoen in schijfjes snijden, en eventuele pitten verwijderen.

Leg tussen de plakjes wat bakpapier zodat de schijfjes niet aan elkaar vast vriezen, of vries een paar schijfjes in een klein bakje in.

Deel ons op social media