Site Overlay
Donut bewaren

Donut bewaren

Donut bewaren, dat doen heel veel mensen op de verkeerde manier. Want in de koelkast blijft immers alles lekker lang fris, en dat is nu juist bij gebak niet altijd een goede bewaarmethode.

Veel gebak, koekjes, en zelfs brood, wordt droog en taai in de koelkast. Bovendien kan het glazuur boven op de donut gaan zweten in de koelkast.

Daardoor ontstaat er een vochtige en versuikerde rand op het glazuur. En daardoor wordt de smaak wat minder. Zonde dus, want bij juist bewaren heb je daar geen last van.

Houdbaarheid Donuts

Donuts kun je weliswaar 3 dagen in de koelkast bewaren, toch is het beter om deze gewoon bij kamertemperatuur te bewaren. Dan kun je de donuts 1 tot 2 dagen bewaren, maar de donuts blijven in die periode verser en vaak lekkerder.

Invriezen is ook een goede methode om het te bewaren, dan kun je deze lekkernij nog 3 maanden bewaren.

Donut bewaren

Een donut bewaren kun je in de koelkast doen, maar dan wel in een afgesloten plastic bakje of plastic zak, zodat de kans op droog worden gering blijft.

Wil je de donut maximaal een dag bewaren, is het bewaren bij kamertemperatuur beter. Maar ook dan in een afgesloten bak of plastic zak bewaren.

Op deze manier verpakt kun je de donuts ook invriezen.

Donuts invriezen

Donuts invriezen is dus een goede methode om de donut langer houdbaar te maken.

Het enige dat je hoeft te doen is het goed en luchtdicht te verpakken. Daarna kun je de donut invriezen.

Deel ons op social media