Site Overlay
Postelein bewaren

Postelein bewaren

Postelein bewaren, een groente die lange tijd helemaal weg was van onze tafels, maar de laatste tijd langzaam weer aan het terugkomen is.

Een groente met een frissen smaak, en een heerlijke knapperige textuur, die nieuwe mogelijkheden te bieden heeft ten opzichte van de meer gangbare groenten die we eten.

Maar, een groente die ook meer zorg nodig heeft. Want postelein is een kwetsbare groente, en moet dan ook met zorg bewaard en ook de bereiding moet met de nodige zorg gebeuren.

Anders kan deze groente snel kneuzen en smaak verliezen.

Houdbaarheid Postelein

Postelein kun je in de koelkast nog 1 tot 2 dagen bewaren. Op een koele plek buiten de koelkast, bijvoorbeeld in de kelder of in een vorstvrij schuurtje, kan deze groente maximaal een dag bewaard worden.

Mocht je postelein bij kamertemperatuur willen bewaren, dan is de groente slechts enkele uren houdbaar.

In de vriezer kun je deze groente tot wel 12 maanden bewaren.

Postelein bewaren

Postelein bewaren kun je dus het beste gewoon in de koelkast bewaren, tenzij je de groente dezelfde dag nog wilt eten.

In de koelkast moet je er wel voor zorgen dat de groente niet bewaard wordt in een afgesloten plastic verpakking.

Doordat de groente vrij kwetsbaar is, zal de postelein ander snel gaan rotten.

Wees wel voorzichtig, zodat de tere steeltjes en bladeren niet kneuzen, want juist op de gekneusde plekken begint de groente dan te rotten.

Postelein invriezen

Postelein invriezen is een goede bewaarmethode om de frisse groente langer te kunnen bewaren, maar daarvoor moet de groente wel 2 minuten geblancheerd worden.

Daarna bij voorkeur in diepvriesbakken verpakken, zodat de groente niet verder beschadigd raakt, want het blijft ook na het blancheren kwetsbaar.

Deel ons op social media