Site Overlay
Pesto bewaren

Pesto bewaren

Pesto bewaren, en daarbij maakt het verder niet veel uit welke soort pesto je wilt bewaren, doe je bij vers gemaakte pesto en bij een geopende pot gekocht pesto, in de koelkast.

Het maakt verder ook niet uit of je een ander soort pesto gemaakt hebt, bijvoorbeeld pesto van wild knoflook of daslook.

Heb je een pot pesto gekocht in de winkel, dan is deze vaak nog maanden houdbaar, maar daar kun je beter even op de datum kijken op de verpakking.

Houdbaarheid Pesto

Vers gemaakt pesto is tot 7 dagen houdbaar in de koelkast, maar de pesto moet dan wel afgedekt zijn.

Ook een geopende pot gekocht pesto is ongeveer tot 7 dagen houdbaar. Hierbij moet dan de deksel er wel opgedraaid zijn.

Bij gerechten met pesto hangt het eerder van de overige ingrediƫnten af. Bijvoorbeeld pasta met pesto is tot twee dagen houdbaar in de koelkast, mits afgedekt.

Pesto bewaren

Een gesloten pot pesto kun je bij kamertemperatuur bewaren, bijvoorbeeld gewoon in de keukenkast.

Zelf gemaakte Pesto, ongeacht kleur en soort, kun je beter bewaren in de koelkast. Hierbij moet de pesto wel afgedekt zijn.

Ook een geopende pot pesto uit de supermarkt moet je met deksel afsluiten en bewaren in de koelkast.

Pesto invriezen

Pesto invriezen kan op zich wel, maar kan door de olijfolie in het gerecht wat lastiger zijn. Het kan namelijk zijn dat de pesto minder wordt in textuur en minder in smaak, door het invriezen en ontdooien.

Bij pesto die gekocht is in de winkel raden we af van invriezen. Hier kunnen stoffen inzitten die het invriezen lastig maken.

Zelf gemaakte pesto kun je het beste in een klein diepvriesbakje doen om te invriezen.

Deel ons op social media