Site Overlay
Kardoen bewaren

Kardoen bewaren

Kardoen bewaren doe je het beste in de koelkast, waar je deze vrij onbekende maar erg lekkere groente nog een paar dagen kunt bewaren.

Het is een groente die het best valt te omschrijven als een mix tussen artisjok, schorseneren, en selderij. Een beetje bitter, maar ook een beetje zoet.

De groente bestaat uit de vaak paarse bloem, fris blad, en stevige vlezige stelen. Het malste gedeelte is de binnenkant van de stelen, waar je de vlezige draden aftrekt.

Houdbaarheid Kardoen

Kardoen wordt vaak gebleekt voordat de groente geoogst wordt. Dergelijke struiken kunnen in de koelkast nog enkele weken bewaard worden. Ook de hoge luchtvochtigheid doet de groente alleen maar goed.

Gekookte kardoen kan overigens in de koelkast 2 tot 3 dagen goed blijven.

De groente kan ook ingevroren worden. Dan blijft de groente tot zes maanden goed.

Kardoen bewaren

Kardoen kun je dus nog enkele weken bewaren in de koelkast, maar ook in kelder of vorstvrij schuurtje. Zolang het maar door en vochtig is.

Belangrijk daarbij is dat het nooit in een afgesloten plastic zak bewaard wordt. Daarin kan de groente snel beginnen de rotten of muf beginnen te ruiken.

De groente kan ook ingevroren worden.

Kardoen invriezen

Kardoen invriezen doe je door de groente eerst schoon te maken, en eventueel in stukken te snijden.

Dan ongeveer drie minuten blancheren en goed te verpakken.

Ontdooien doe je bij voorkeur door de groente direct uit de vriezer in een pan met kokend water te doen. De kooktijd is dan ietwat korter.

Deel ons op social media