Site Overlay
Schorseneren bewaren

Schorseneren bewaren

Schorseneren bewaren hoef je niet altijd in de koelkast te doen, want deze wortels vinden de koude in de koelkast niet altijd even prettig.

Wat wel belangrijk is dat je de schorseneren koel, bij voorkeur bij een temperatuur van 12 tot 15 graden bewaard, en vooral droog bewaard.

Koop je schorseneren in de winkel, dan zijn ze vaak vrij vochtig. Goed droog deppen dus voordat je ze ergens wilt bewaren.

Dat is eigenlijk ook van toepassing als je deze groente uit eigen moestuin hebt gehaald. Goed droog en schoon maken, want in aarde kan veel vocht blijven zitten, is dan erg belangrijk.

Houdbaarheid Schorseneren

Schorseneren kun je bij 12 tot 15 graden ongeveer 2 weken bewaren, in de koelkast wat korter.

Tenminste als de schorseneren nog niet gekookt zijn. Zijn deze al wel gekookt kunnen ze in de koelkast afgedekt nog 2 dagen bewaard worden.

In de vriezer kan deze groente tot een jaar bewaard worden, maar vooraf wel kort blancheren.

Schorseneren bewaren

De groente dus bij voorkeur niet in de koelkast bewaren, maar bijvoorbeeld op oude kranten in de kelder. Of natuurlijk een andere koele plek.

Heb je geen plek waar het 12 tot 15 graden is, dan is de koelkast de beste optie. Maar bewaar de groente dan bij voorkeur in een geperforeerde zak.

Schorseneren invriezen

Schorseneren invriezen doe je door de groente schoon te maken, in stukken te snijden, en 2 tot 3 minuten te koken.

Meteen afspoelen onder koud stromend water en daarna verpakken in diepvrieszakken of diepvriesbakken.

Etiket erop plakken met naam groente en invriesdatum, en invriezen.

Deel ons op social media