Site Overlay
Ketchup bewaren

Ketchup bewaren

Ketchup bewaren lijkt iets wat makkelijk is, maar kan soms leiden tot bedorven ketchup. End at kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Er zit bovendien een groot verschil tussen het bewaren van kant en klare ketchup uit een fles, en zelf gemaakte ketchup.

Bovendien zijn er meer sauzen die van tomaten gemaakt zijn, die toch weer anders bewaard kunnen worden.

Houdbaarheid Ketchup

Een nog niet geopende fles ketchup, en dat is vaak ook van toepassing bij diverse tomatensauzen in fles, kun je doorgaans lang bewaren. Om er zeker van te zijn dat het niet te lang bewaard wordt, moet je regelmatig de datum op de verpakking raadplegen.

Een geopende fles kan maximaal 9 maanden in de koelkast bewaard worden, maar ook hier moet je de datum op de verpakking wel in de gaten houden.

Zelf gemaakte ketchup kun je overigens in de koelkast nog een dag of 10 bewaren.

Zelf gemaakte ketchup kun je ook invriezen, en kan dan 3 maanden in de vriezer bewaard worden. Bij gekochte ketchup kan dit anders zijn omdat sommige ingrediƫnten misschien niet tegen invriezen kunnen.

Ketchup bewaren

Ongeopend kun je een fles ketchup gewoon bij kamertemperatuur bewaren, en dat is ook van toepassing voor tomatensaus en een pak nog niet geopende tomatenpuree.

De verpakking of fles wel geopend? Dan moet het in de koelkast bewaard worden.

Zelf gemaakte ketchup kun je het beste altijd in de koelkast bewaren, en dan wel in een goed afgesloten bakje of fles bewaren.

Ketchup invriezen

Zelf gemaakte ketchup invriezen doe je door de saus eerst te laten afkoelen, en daarna te verpakken in een diepvriesbakje, of in een fles die in de vriezer kan.

Vergeet er geen label op te plakken met naam en invriesdatum, en laat de ketchup minimaal 24 uur invriezen.

Deel ons op social media