Site Overlay
Margarine bewaren

Margarine bewaren

Margarine bewaren, in de volksmond wordt die ook wel onterecht boter genoemd, hoef je niet te doen in de koelkast.

In veel gezinnen staat het kuipje boter gewoon in de keukenkast, bij grote gezinnen die heel veel margarine eten, is dit geen probleem.

Toch is het wel aan te bevelen om het kuipje in de koelkast te zetten, zodat het ook over langere tijd goed blijft.

Een nadeel van de koelkast is natuurlijk dat sommige margarines wat dikker worden en dat de boter haast niet meer smeerbaar is. Maar dat nadeel heeft natuurlijk echte boter ook.

Hoewel er tegenwoordig ook margarinesoorten en merken zijn die wel smeerbaar uit de koeling komen.

Houdbaarheid Margarine

Een pakje margarine, of een kuipje, blijft doorgaans ongeveer een maand goed, als je dit in de koelkast hebt staan. Je haalt het dan allen uit de koelkast om de boterhammen te besmeren of om iets te bakken of braden.

Daarbij maakt het verder niets meer uit of dit een dieetmargarine is, een plantaardig, of wat voor soort dan ook.

Margarine bewaren

Het kuipje margarine bewaar je dus het beste in de koelkast, ook al blijft het wellicht een aantal weken buiten de koelkast goed. Datzelfde is van toepassing op een pakje margarine om te bakken of te braden. Dit is immers eigenlijk hetzelfde product, alleen in een andere verpakking of van een ander merk.

Wat veel mensen niet weten, is dat je margarine ook prima kunt invriezen. Dan blijft het één tot twee manden goed.

Je kunt je afvragen wat de zin of onzin hiervan is, maar bijvoorbeeld de margarine is ineens veel goedkoper. Als je maar één kuipje in de maand nodig hebt, zou een tweede kuipje overstuur gaan, tenzij je het invriest.

Hoe kun je overigens zien of het bedorven is? Eigenlijk kun je dat haast niet ruiken of zien, maar als de hele margarine verkleurt, dus niet alleen de bovenkant, dan is het tijd om de margarine weg te gooien. Je kunt het overigens niet of nauwelijks ruiken dat het bedorven is.

Margarine invriezen

Margarine invriezen doe je door het in vershoudfolie in te pakken en daarna in een diepvriesbak te verpakken.

Luchtdicht afsluiten en invriezen.

Deel ons op social media