Site Overlay
Spaghetti bewaren

Spaghetti bewaren

Spaghetti bewaren, de juiste methode daarbij is afhankelijk van de vorm spaghetti. Want er is natuurlijk verschil tussen het kant en klare gerecht bewaren, de droge vorm, en vers gemaakte spaghetti.

Daarbij is droge spaghetti, die je normaliter in de supermarkt koopt, en die in plastic verpakt is, natuurlijk simpel te bewaren.

Daarbij hoef je slechts te letten op de datum op de verpakking, want dat is de datum tot wanneer het product minimaal houdbaar is.

En dat is in ieder geval veel langer dan bij de andere twee variaties.

Houdbaarheid spaghetti

Droge spaghetti, hetzij in de supermarkt gekocht of zelf gedroogd, is doorgaans minimaal een jaar houdbaar. Natuurlijk moet je nog wel letten op de THT-datum.

Bij droge spaghetti kun je er bovendien vanuit gaan dat het product eetbaar is tot twee maanden na het overschrijden van de THT-datum. Mits natuurlijk de verpakking nog luchtdicht is.

Bij verse spaghetti is het een heel ander verhaal, en daarbij maakt het verder niet uit of je het zelf gemaakt hebt, of dat je de verse pasta in de winkel gekocht hebt.

Vers is deze pasta nog een dag of twee houdbaar in de koelkast. Kijk voor de zekerheid bij gekocht verse pasta altijd op de verpakking naar de tht-datum.

Heb je het gerecht spaghetti gemaakt, dus gekookte pasta met saus en eventueel vlees, dan is dit ook twee dagen houdbaar in de koelkast. Natuurlijk wel goed afdekken.

Dit laatste kun je zelfs invriezen, mits de saus niet gemaakt is op basis van melk. Want dan kan de saus gaan schiften door het invriezen en ontdooien. Het is dan drie maanden houdbaar in de vriezer.

Spaghetti bewaren

Droge spaghetti bewaar je bij kamertemperatuur in de keukenkast.

Verse spaghetti en gekookte spaghetti bewaar je in de koelkast.

Droge en verse spaghetti kun je beter niet invriezen, een kant en klaar gerecht kun je wel invriezen.

Spaghetti invriezen

Spaghetti kun je invriezen, mits gekookt en met saus. Dus het complete gerecht.

Je hoeft dit eigenlijk alleen maar te verpakken in diepvrieszak of diepvriesbak, luchtdicht af te sluiten, en daarna in te vriezen.

Deel ons op social media