Site Overlay
Slaatje bewaren

Slaatje bewaren

Slaatje bewaren, dat doe je doorgaans in de koelkast. Het is immers gemaakt van verse producten, vaak met een saus er doorheen, en kan dus buiten de koelkast slechts enkele uren bewaard worden.

Bij een slaatje kun je echter wel verschil hebben tussen de gekocht versie, en de zelf gemaakte versie.

Maak je zelf een slaatje dan zullen het vaak slaatjes zijn zoals een huzarensalade, een aardappelsalade, of misschien zelfs een preisalade.

Deze kun je dan bij een maaltijd, als broodbeleg, of op een toastje eten. In de supermarkt worden deze slaatjes vaak in kleine bakje verkocht, ook weer voor op toast of brood, en soms bij de maaltijd.

Wat houdbaarheid betreft zit er natuurlijk een groot verschil als dit door je zelf gemaakt is, zonder kunstmatige toevoegingen, of in de winkel gekocht met kunstmatige toevoegingen.

Bij dit laatste is de houdbaarheid veel langer.

Houdbaarheid slaatje

Bij en gekocht slaatje kun je het beste op de verpakking kijken naar de THT-datum. Na deze datum kun je het slaatje beter niet meer eten.

Bewaren moet je het slaatje altijd in de koelkast, en daarbij maakt het verder niet uit of de verpakking geopend is, of nog gesloten.

Als je het slaatje zelf hebt gemaakt, dan kun je deze nog twee dagen bewaren in de koelkast, als het afgedekt is. Anders kan het snel uitdrogen.

De meeste slaatje kunnen overigens niet worden ingevroren, omdat de saus vaak na het ontdooien zou gaan schiften.

Slaatje bewaren

Slaatjes, zelf gemaakt of gekocht, bewaar je altijd in de koelkast.

Het beste in een goed afgesloten plastic bakje.

Slaatje invriezen

Omdat de mayonaise in het slaatje kan gaan schiften, raden we het invriezen van een slaatje af.

Deel ons op social media