Site Overlay
Bosui bewaren

Bosui bewaren

Bosui bewaren doe je op een geheel andere manier als het bewaren van uien.

Uien kun je immers gewoon buiten de koelkast bewaren, bij voorkeur op de droge en donkere plek zodat de uien niet uitlopen.

Als je op deze manier bosuien zou bewaren houden de bosuien dat nog geen week uit. Het zou gaan stinken en rotten, en in het meest gunstige geval lopen de bosuien verder uit.

Dat komt omdat deze uien nog erg jong zijn, en dus ook kwetsbaar.

Houdbaarheid bosuien

Bosuien kun je ongeveer een week bewaren in de koelkast, mits op de juiste manier.

Invriezen kan eventueel ook, maar de smaak kan door het invriezen en ontdooien ietwat achteruit gaan.

Als je geluk hebt, en de uien die je koop hebben nog wortels, dan kun je deze soms ook goed weer terug zetten in de grond of in een diepe bloempot met aarde.

Het gaat ook als je ze in het water zet.

Bij deze bewaarmethode kun je deze uien vaak langer dan 7 dagen bewaren.

Bosuien bewaren

Bosuien kun je het beste in de koelkast bewaren, en dat is precies anders als bij gewone uien die je nooit in de koelkast met bewaren. Maar ook bosuien kun je het beste niet bewaren in plastic of in vershoudfolie.

De uien kunnen in plastic gaan zweten, worden nat, en kunnen gaan rotten.

Het beste zou zijn als je de bosuien in een soort netje in de koelkast zou hangen. Maar dat is niet echt mogelijk in onze moderne koelkast.

Leg de uien daarom bij voorkeur op een bord of schaal op de onderste plank. In de groentelade kan ook, maar ze zijn hierin wat minder lang houdbaar.

Bosuien invriezen

Uien, gewonen uien, rode uien, bosuien, enzovoorts, kun je bewaren in de vriezer, maar je moet de uien wel 10 tot 15 minuten koken voor het invriezen.

Je kunt geen enkele uiensoort dus vers uit de diepvries gebruiken.

Deel ons op social media