Site Overlay
Vijgen bewaren

Vijgen bewaren

Vijgen bewaren doe je het beste in de koelkast. Tegenwoordig worden ook steeds vaker gedroogde vijgen gegeten, en ook die, als de verpakking open is, kun je het beste in de koelkast bewaren.

Is de verpakking nog niet geopend, vaak zijn deze gedroogde vijgen luchtdicht verpakt in plastic, dan kun je ze gewoon op kamertemperatuur bewaren.

Verse vijgen zijn overigens niet het hele jaar door verkrijgbaar, maar normaal gesproken in de maanden augustus tot en met oktober.

In de rest van het jaar komen de vruchten uit de koeling, en zijn de vruchten duurder als in het seizoen.

Houdbaarheid vijgen

Verse vijgen kun je ongeveer 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Het fruit kan ook in de vriezer bewaard worden, en zijn dan 8 maanden houdbaar.

Gedroogde vijgen waarvan de verpakking nog niet geopend is, kunnen doorgaans 6 tot 8 maanden bewaard worden. Kijk wel voor de zekerheid naar de datum op de verpakking.

Als de verpakking geopend is blijven de gedroogde vijgen ongeveer 3 maanden goed. Gedroogde vijgen kun je ook invriezen, en deze zijn dan een jaar houdbaar.

Vijgen bewaren

Vijgen kun je het beste in de koelkast bewaren, en dan bij voorkeur niet in de groentelade, maar op een bakje op de onderste plank. Zet de vruchten met de steel naar boven in het bakje.

Buiten de koelkast kun je vijgen overigens wel een paar dagen bewaren, maar de vruchten moeten dan wel zo snel mogelijk gegeten of verwerkt worden.

Vijgen invriezen

Vijgen invriezen doe je door de vruchten te wassen en goed droog te maken.

Daarna zet je de vruchten rechtop in een diepvriesbak, ook weer met de steel naar boven. Verder hoed je niets te doen.

Ontdooien doe je in de koelkast, zodat de vijgen langzaam ontdooien.

Deel ons op social media