Site Overlay
Quiche bewaren

Quiche bewaren

Quiche bewaren, en daarbij maakt het verder niet veel uit om welke soort quiche of hartige taart het gaat, doe je vanzelfsprekend in de koelkast.

Wil je de hartige taart langer bewaren, dan kan de quiche in de meeste gevallen in de vriezer worden ingevroren.

Bij deze bewaarmethoden maakt het overigens ook weinig uit van welke deegsoort de quiche gemaakt is.

Wel gaan we hierboven uit van zelf gemaakt. Koop je een quiche in de winkel, dan kan het zijn dat het al een keer ingevroren is geweest. Daarom raden we het invriezen van gekochte quiches af.

Alleen dus invriezen als je zeker weet dat de gekochte quiche niet al is ingevroren. Een tweede keer invriezen kan er toe leiden dat de structuur en smaak sterk achteruit gaan.

Houdbaarheid quiche

De meeste soorten quiche kun je in de koelkast nog twee tot drie dagen bewaren. Natuurlijk moet het dan wel goed afgedekt worden, of bewaard worden in bijvoorbeeld een taartdoos.

Quiche kun je overigens ingevroren tot drie maanden bewaren, ook hier vanzelfsprekend als het op de juiste manier is ingevroren.

Quiche bewaren

Quiche bewaren doe je dus in de koelkast, bijvoorbeeld in een taartdoos. Een stukje dat overgebleven is, kun je ook bewaren in een plastic bakje.

Wil je het invriezen, dan kun je ook weer een stukje in een diepvriesbak invriezen.

Voor het invriezen van een hele quiche of hartige taart kun je een speciale taartdoos voor in de vriezer gebruiken.

Quiche invriezen

Wil je een quiche invriezen, of een stukje, dan moet je het gerecht eerst helemaal laten afkoelen tot op kamertemperatuur.

Daarna verpakken in een taartdoos voor in de vriezer of een diepvriesbak.

Gedurende minimaal 24 uur invriezen.

Deel ons op social media