Site Overlay
Cranberry's bewaren

Cranberry’s bewaren

Cranberry’s bewaren doe je vanzelfsprekend, als de bessen vers zijn althans, in de koelkast.

De bessen komen tegenwoordig vaak uit Nederland in het seizoen, dat van midden september tot eind oktober loopt. In de andere maanden komen de bessen uit bijvoorbeeld Kenia of soms zelfs uit het land van herkomst, maar dat is een uitzondering.

Cranberry’s komen van oorsprong uit Noord-Amerika, en we kennen de vruchten natuurlijk allemaal van de compote die vaak bij de kalkoen wordt gegeten met Thanksgiving.

Houdbaarheid Cranberry’s

Verse cranberry’s kunnen in de koelkast 2 tot 5 dagen goed blijven. Losse vaak slechts 2 dagen en de soort die in luchtdicht plastic verpakt is meestal wat langer. Tot een kleine week.

Wil je de bessen langer bewaren dan is de diepvriezer een uitkomst. Cranberry’s kun je namelijk goed invriezen, en ook de cranberrycompote kun je goed invriezen.

Ingevroren kan de compote drie maanden goed blijven, vers ingevroren cranberry’s ook tot drie maanden.

Cranberry’s bewaren

Cranberry’s kun je eigenlijk vers op twee manieren kopen. Los of in de grotere plastic zak. Vaak is deze zak zelfs luchtdicht verpakt.

Beide varianten moet je natuurlijk in de koelkast bewaren. Lossen cranberry’s kun je het beste op een diep bord bewaren op de onderste plank van de koelkast.

Het zakje kun je gerust in de groentelade leggen, want het zakje is immers luchtdicht als je het nog niet geopend hebt.

Heb je de zak al wel geopend, haal de bessen dan uit het zakje en leg de bessen op een diep bord.

Cranberry’s invriezen

Cranberry’s invriezen is een goed methode om de bessen veel langer houdbaar te maken,

Verpakt in een plastic zak kun je de bessen invriezen, en deze blijven dan tot maar liefst 12 maanden goed in de vriezer.

Deel ons op social media