Bieslook bewaren, de juiste bewaarmethode hangt af van vers of gedroogd. Overigens kan de smaak van bieslook ook sterk verschillen als we het hebben over verse en gedroogde bieslook.
Net als bij veel andere kruiden is de gedroogde versie wat minder sterk van smaak. Het beste kun je dan ook verse bieslook in gerechten gebruiken, en geen gedroogde.
Dat hoeft tegenwoordig geen nadeel te zijn, want verse bieslook wordt het hele jaar door verkocht bij de groenteboer of de supermarkt.
Soms kun je zelfs verse bieslook kopen, die je in een pot op de vensterbank kunt zetten, of in de moestuin natuurlijk.
Houdbaarheid Bieslook
Gedroogde bieslook kun je soms wel 2 jaar bewaren, maar kijk voor de zekerheid op de tht-datum op de verpakking.
Verse bieslook kun je 4 tot 5 dagen bewaren, maar dan moet je het wel in de koelkast bewaren. En dan niet in een afgesloten plastic zak.
In de vriezer kun je dit kruid tot wel 12 maanden bewaren.
Bieslook bewaren
We schreven al dat je verse bieslook niet in een gesloten plastic zak moet bewaren in de koelkast. Daardoor kan namelijk het kruid gaan zweten, nat worden, en dan gaan rotten.
Heb je een pot met bieslook in de moestuin of op de vensterbank staan, dan zal de bieslook weer verder groeien als je wat hebt afgeknipt. Het enige dat je hoeft te doen is een plek met licht en af en toe wat water geven.
Gedroogde bieslook kun je gewoon bij kamertemperatuur bewaren, maar wel droog en donker. Dus bij voorkeur in de keukenkast.
Bieslook invriezen
Bieslook invriezen is een goede bewaarmethode als je dit kruid langer dan een paar dagen wilt bewaren, maar ook de smaak van verse bieslook wilt bewaren.
Je moet dan de bieslook wel 30 seconden blancheren voordat je het kunt invriezen.
Ontdooien doe je bij voorkeur in de koelkast, zodat smaak en textuur behouden blijven.