Site Overlay
Balsamico azijn bewaren

Balsamico azijn bewaren

Balsamico azijn bewaren doe je het beste op een donkere en koele plek. Daarbij maakt het verder niet zoveel uit of de fles al geopend is of niet.

De koelkast is dus het meest geschikt, of een koele kelder. Zolang het maar koel is, en vooral donker.

Komt er licht door de fles bij de balsamico azijn, kan de structuur van de azijn sterk veranderen, kan de kleur veranderen, en vooral zal de smaak veranderen van deze smaakvolle azijnsoort.

Houdbaarheid Balsamico azijn

Balsamico azijn kun je geopend nog ongeveer een jaar in de koelkast bewaren, vanaf het moment dat je de fles hebt geopend. Kijk voor de zekerheid nog wel even op de fles naar de THT-datum

Ongeopend kan de fles nagenoeg onbeperkt bewaard worden, mits de fles natuurlijk koel en donker bewaard worden.

In de vriezer kan de azijn nog een maand of drie bewaard worden, maar de kans is groot dat de azijn bedorven uit de vriezer komt.

Balsamico azijn bewaren

Balsamico azijn kun je dus het beste of in de kelder, of in de koelkast bewaren. Beide plekken waar het koel is en donker. Hoewel soms het licht aangaat, maar dat is niet erg.

Verder maakt het niet uit of de fles al geopend is of niet. Is de fles al geopend, sluit de fles dan altijd met de dop af.

Balsamico azijn invriezen

Balsamico azijn is mogelijk, maar meestal gaat het invriezen of ontdooien niet goed, omdat de azijn na het ontdooien sterk van smaak is verminderd, of bedorven is.

Het invriezen raden we daarom ook af.

Deel ons op social media