Site Overlay
Cacao bewaren

Cacao bewaren

Cacao bewaren, daar zou je eigenlijk wat meer zorg aan moeten besteden. Want in veel huishoudens staat het pak gewoon geopend in de kast, en vaak zitten er dan toch wel klontjes in de cacao.

Die klontje en klonten komen vaak omdat de cacao vochtig is geworden, en dan gaat het aan elkaar klonteren. Dat is op zich nog niet erg, maar vaak wel lastig.

Door het vocht kan dit product echter ook bederven, en dat zou eigenlijk best wel jammer zijn bij een product dat bekend staat als iets wat eigenlijk nagenoeg onbeperkt bewaard kan worden.

Houdbaarheid Cacao

Pure cacao kan onbeperkt bewaard worden, maar dan moet het wel op de juiste manier bewaard worden.

Bij de meeste gerechten waarin cacao verwerkt wordt, denk je aan taart, desserts, of chocolademelk, is er echter geen sprake van onbeperkt bewaren. Daar kun je er vanuit gaan dat het nog 2 tot 3 dagen bewaard kan worden.

Maar dat in dat geval dan aan de combinatie met andere levensmiddelen, zoals bijvoorbeeld melk bij chocolademelk.

Cacao bewaren

Cacao bewaren die je bij voorkeur niet in de koelkast, maar bij kamertemperatuur. In de koelkast zou het nat of vochtig worden, muf beginnen te ruiken, en uiteindelijk bederven.

Bewaar het daarom in de keukenkast, maar sluit de verpakking wel luchtdicht af zodat er geen vocht bij kan komen.

Je kunt het ook uit de verpakking halen en in een luchtdicht afsluitbare voorraadbus stoppen.

Cacao invriezen

Cacao invriezen is mogelijk, maar bij een product dat als het droog bewaard wordt, al nagenoeg onbeperkt bewaard kan worden, heeft invriezen natuurlijk weinig zijn.

Datgene dat je vaak met de cacao hebt gemaakt, kan vaak erg slecht worden ingevroren. Vaak zitten daar melkproducten in en die kunnen slecht worden ingevroren.

Deel ons op social media