Site Overlay
Garnalen bewaren

Garnalen bewaren

Garnalen bewaren doe je grotendeels op dezelfde manier als andere zeevruchten, en dat is in de koelkast en toch ook wel met de nodige voorzichtigheid.

Dat is van toepassing op de Hollandse garnalen, maar ook bij Tijgergarnalen, bij Scampi’s, bij Gamba, en bij soortgelijke lekkernijen die uit de zee afkomstig zijn.

Als deze zeevruchten mogen namelijk nog zo lekker zijn, ze zijn ook erg bederfelijk, en moeten altijd zorgvuldig en op de juiste wijze bewaard worden.

Want het kan relatief snel bederven, en wordt het dan toch gegeten kun je een groot probleem hebben.

Houdbaarheid Garnalen

Hollandse garnalen kun je slechts een dag bewaren in de koelkast, en dan alleen maar als ze goed verpakt zijn. Bij voorkeur dus in de verpakking waarin ze gekocht zijn.

In de vriezer kun je de garnalen nog zo’n drie maanden ingevroren bewaren. Wel goed en luchtdicht verpakt invriezen, en ontdooien bij voorkeur in de koelkast.

Overigens, als de garnalen verkleuren of een onaangename geur verspreiden, dan moet je ze niet meer eten. Ze zijn waarschijnlijk bedorven.

Garnalen bewaren

Garnalen bewaren moet je altijd in de koelkast, en nooit buiten de koelkast. Omdat deze en andere zeevruchten heel kwetsbaar zijn, kunnen ze buiten de koelkast in enkele uren bederven.

Eet je ze dan toch, kun je daar behoorlijk ziek van woorden.

Garnalen kun je langer bewaren in de vriezer.

Garnalen invriezen

Garnalen invriezen is eigenlijk de enige manier om deze zeevruchten langer te bewaren.

Daarvoor moeten de garnalen wel eerst schoon gemaakt worden, maar soms koop je ze al schoon gemaakt.

Dan de garnalen tien minuten koken, uit laten lekken en droog deppen met keukenpapier.

Dan luchtdicht verpakken en invriezen.

Deel ons op social media