Site Overlay
Tonijn bewaren

Tonijn bewaren

Tonijn bewaren, en we bedoelen hier vanzelfsprekend de verse vis en niet de tonijn uit een blikje, doe je het beste dicht tegen het vriespunt aan.

Belangrijk is ook dat de vis zo vers mogelijk gekocht wordt, want dan smaakt het nog beter. Met die smaak is natuurlijk tonijn uit blik niet meer te vergelijken.

Overigens maakt het voor het bewaren niet uit welke soort tonijn je bewaard.

Houdbaarheid Tonijn

Meestal koop je verse tonijn in de vorm van een filet, en deze kun je doorgaans een dag in de koelkast bewaren. Dat is op zich niet echt lang, maar dat komt omdat deze verse vis heel kwetsbaar is, en snel kan bederven. Bovendien wordt de vis vaak rauw gegeten, en soms gebakken.

In de supermarkt kun je tonijn uit de vriezer kopen, maar als je de smaak kent van rauwe tonijn zul je deze niet kunnen waarderen.

Overigens kun je verse tonijn wel invriezen, het blijft dan een maand of 6 goed in de vriezer.

Tonijn bewaren

Tonijn bewaren doe je door de vis of de filets in vershoudfolie te verpakken, of in de verpakking waarin je de vis bij de visboer hebt gekocht.

Het beste kun je de vis dezelfde dag nog eten.

Wil je de tonijn invriezen, dan kun je dit ook het beste in vershoudfolie inpakken, en daarna in een diepvriesbak.

Tonijn invriezen

Tonijn invriezen doe je door de vis eerst droog te deppen met keukenpapier, de vis dan in te pakken in vershoudfolie, en vervolgens in te pakken in een diepvriesbak.

Voor het ontdooien, dit kun je het beste rustig in de koelkast doen.

Na het ontdooien kun je eventueel de vis rauw eten, maar meestal wordt dan tonijn gebakken.

Deel ons op social media