Site Overlay
Forel bewaren

Forel bewaren

Forel bewaren doe je allereerst door verse forel te kopen. Daar begint het mee, want alleen bij verse forel is een langere bewaartijd gegarandeerd.

Is de forel niet meer echt fris en dus niet echt vers, moet je de vis gewoon niet kopen.

Het is toch een wat edelere vissoort, die in Nederland natuurlijk nog niet voor iedereen gewoon dagelijks eten is.

Houdbaarheid Forel

Verse forel kun je in de koelkast nog één dag tot maximaal twee dagen bewaren, maar dan moet de vis wel op de juiste manier verpakt zijn, en bij aankoop echt vers zijn.

In de diepvries kun je een hele vis, of vismoten, tot drie maande bewaren.

Forel bewaren

Heb je de forel bij de visboer gekocht, dan is deze optimaal verpakt om maximaal nog twee dagen te bewaren. Natuurlijk is een kortere bewaartijd beter zodat de kwaliteit van de vis nog optimaal is bij het bereiden.

Is de vis kant en klaar verpakt in een plastic en luchtdichte verpakking, dan moet je vooral op de datum letten op de verpakking. Vis na deze datum eten, raden we af.

Maar ook voor deze datum kan de vis natuurlijk bederven. Ruik vooral aan de vis, en kijk goed naar verkleuringen. Stinkt de vis of begint deze naar vis te ruiken, dan kan de vis bedorven zijn.

Forel invriezen

Forel invriezen doe je door de vis eerst goed droog te deppen met keukenpapier.

Dan verpak je de vis in vershoudfolie zodat de vis sappig blijft. Dan kan de vis nog in diepvrieszakken verpakt worden zodat je haast zeker weet dat vriesbrand geen probleem wordt.

Ontdooien laat je de vis in de verpakking op een bord in de koelkast. Zo kan eventueel vocht dat uit de vis komt, niet in contact komen met andere levensmiddelen in de koelkast.

Deel ons op social media