Site Overlay
Bimi bewaren

Bimi bewaren

Bimi bewaren doe je vanzelfsprekend in de koelkast, want deze lekkere groente ziet er niet allen breekbaar uit, maar is dat in feite ook.

Heel wat anders dan bijvoorbeeld gewone broccoli met de dikke stronken en de grote bloemknoppen. Maar aspergesbrocoli, zoals bimi ook wel genoemd wordt, heeft wat meer zorg nodig om het op de juiste manier te bewaren.

Maar goed bewaren valt of staat bij het kopen en de versheid van de groente. De groente is nog vrij onbekend, en daardoor kan het wel eens voorkomen dat de groente te lang in de winkel blijft liggen.

Koop daarom alleen deze groente als de groente nog vers is, en er knapperig uitziet.

Houdbaarheid Bimi

Verse bimi kun je 5 dagen tot een week in de koelkast bewaren, maar dan bij voorkeur niet verpakt in een gesloten plastic zak.

Bimi kun je, maar dan wel eerst even blancheren, ook invriezen. Dan is de groente een jaar te bewaren.

Bimi bewaren

Bimi bewaren doe je dus bij voorkeur in de koelkast. We hebben eerder al geschreven dat je deze groente niet in een afgesloten plastic zak moet bewaren, want dan kan de groente gaan zweten, en door het vocht sneller bederven.

Wel kun je de groente afdekken met vershoudfolie.

Controleer de groente wel regelmatig want deze groente moet vooral knapperig gegeten worden, en moet dus in de koelkast niet slap worden.

Bimi invriezen

Bimi invriezen is een goed methode om de groente echt lang houdbaar te maken, maar dan moet je de groente wel eerst kort koken gedurende 2 tot 4 minuten.

Dan laten uitlekken en verpakken in lange diepvriesbakken, of diepvrieszakken.

Deel ons op social media