Site Overlay
Popcorn bewaren

Popcorn bewaren

Bij popcorn bewaren is er wel een duidelijk verschil of de mais al gepoft is, of dat er sprake is van ongepofte korrels. Dit laatste is namelijk nagenoeg onbeperkt houdbaar.

Maiskorrels die in de magnetron gepoft kunnen worden zijn overigens slechts een maand of zes houdbaar, maar kijk voor de zekerheid naar de datum op de verpakking.

Gepofte mais, popcorn dus, wordt vaak verkocht in grote zakken, en deze zakken zijn luchtdicht verpakt. Luchtdicht verpakt is vaak enkele maanden houdbaar. Kijk voor de zekerheid ook hierbij op de datum op de verpakking.

Houdbaarheid Popcorn

Popcorn die je zelf gepoft hebt is doorgaans na het poffen nog twee tot drie weken houdbaar, mits natuurlijk luchtdicht verpakt.

Wel kan de popcorn wat zachter worden. Heb je zout over de popcorn gedaan beïnvloed dit de houdbaarheid niet.

Heb je zoetigheid erover gedaan, bijvoorbeeld ahornsiroop, dan de houdbaarheid daardoor wel beïnvloed worden. Hou daarbij een houdbaarheid van een week aan.

Popcorn bewaren

Ongepofte popcorn, maiskorrels dus, bewaar je het beste droog en koel. Niet in de koelkast want dat is te koel en te vochtig. De korrels kunnen dan vocht opnemen en niet meer poffen.

Gepofte popcorn bewaar je ook niet in de koelkast, maar luchtdicht verpakt bij kamertemperatuur. In de koelkast zou het juist snel uitdrogen.

Popcorn invriezen

Je kunt popcorn invriezen, maar het kan wel een beetje smaak verliezen.

Na het ontdooien kun je het nog in de oven wat knapperiger maken.

Deel ons op social media