Site Overlay
Nougat bewaren

Nougat bewaren

Nougat bewaren is niet moeilijk, een snoepgoed dat vroeger erg populair was, en nu weer helemaal terug is van weggeweest.

Het wordt gemaakt van eieren, honing en amandelen. Met natuurlijk nog wat andere ingrediƫnten. Het wordt vaak verkocht op de kermis, en de liefhebber heeft allang gevonden hoe het ook gewoon thuis gemaakt kan worden.

Het snoepgoed komt overigens van oorsprong van rond de Middellandse Zee.

Het bewaren is wel even een heel ander verhaal, en verdient even aandacht als je dit snoepgoed wat langer wilt bewaren. Hoewel we natuurlijk snappen dat het heel snel op is.

Houdbaarheid nougat

Als je de nougat in Europese landen koopt, het is in sommige landen zelfs erg populair, let voor de houdbaarheid op de THT-datum. Binnen de EU moet dit vermeld zijn, buiten de EU staat het er soms wel op, soms niet.

Dat is in ieder geval een richtlijn.

Heb je het zelf gemaakt, en is er nog wat over dat je wilt bewaren, hou dan rekening met een bewaartijd van 8 tot 12 weken, mits de zoetigheid goed is verpakt. Bijvoorbeeld in vershoudfolie.

Nougat bewaren

Nougat bewaar je nooit in de koelkast en al helemaal niet in de vriezer, maar gewoon bij kamertemperatuur. Maar wel goed afgedekt, bij voorkeur in afgesloten zak of bijvoorbeeld in een koektrommel.

De zoetigheid zal op zich niet zo snel bederven, maar ongedierte komt gegarandeerd op de geur af. Is het dan niet goed verpakt weten deze het zonder twijfel te vinden, en eten het ook graag op.

Nougat invriezen

Nougat invriezen Kan wel, maar na het ontdooien zul je bemerken dat de textuur en de smaak stukken minder zijn geworden.

We raden het invriezen dan ook af.

Deel ons op social media