Site Overlay
Paprikapoeder bewaren

Paprikapoeder bewaren

Paprikapoeder bewaren, een specerij die nagenoeg iedereen wel in het keukenkastje of op het kruidenrek heeft staan.

Het poeder wordt inderdaad gewoon van paprika’s gemaakt, hoewel er wel variatie kan zitten in de soort paprika’s of de manier van maken.

Het is natuurlijk bijzonder populair, niet alleen bij het eten, want ook diverse chipssoorten worden bestrooid met paprikapoeder.

Maar, het is ook een specerij dat eigenlijk niet zo lang bewaard kan worden als iedereen altijd denkt.

Houdbaarheid Paprikapoeder

Paprikapoeder staat vaak veel langer in het keukenkastje dat het eigenlijk bewaard kan worden. Handig immers dat je zo’n potje kunt pakken en wat kruiden over je eten kunt strooien.

Bij de meeste mensen staat een dergelijk potje vaak een jaar tot enkele jaren in de keuken, maar houdbaar is het doorgaans slechts 6 maanden.

Of het poeder bedroven is valt altijd moeilijk te zeggen. Ook na 6 maanden is het nog bruikbaar maar de geur, de smaak, en de kleur worden minder sterk. Je hebt dus meer poeder nodig voor dezelfde smaak als bij niet bedorven poeder.

Paprikapoeder bewaren

Paprikapoeder bewaren doe je bij voorkeur in een droge omgeving, dus in het keukenkastje of in een kruidenrek. Bij dat laatste moet je vooral opletten dat de keuken niet te vochtige wordt.

In de koelkast bewaren kan negatief zijn voor de bewaartermijn, dat raden we dus af.

Bewaar het poeder in een afgesloten pot en zorg ervoor dat het niet te warm bewaard wordt, en niet te vochtig. En natuurlijk donker bewaren, want een licht omgeving zal de smaak sterk verminderen.

Paprikapoeder invriezen

Paprikapoeder invriezen raden we sterk af, omdat in de vriezer smaak en geur sterk zullen verminderen.

Deel ons op social media