Site Overlay
Citroenmelisse bewaren

Citroenmelisse bewaren

Citroenmelisse bewaren doe je natuurlijk in de koelkast, of als je een plantje hebt gewoon op de vensterbank of in de moestuin. Als je namelijk niet teveel tegelijkertijd van het plantje knipt, dan komt het vanzelf terug. Heeft alleen wat tijd nodig.

Nu heeft natuurlijk niet iedereen dit kruid in de pot op de vensterbank of in de moestuin staan, en de meeste van ons moeten het kruid gewoon in de winkel kopen.

Daar koop je meestal een paar takjes tegelijkertijd, en die kun je vanzelfsprekend het beste in de koelkast bewaren, hoewel voor de langere termijn de vriezer ook een goede optie is.

Houdbaarheid Citroenmelisse

Een paar takjes of blaadjes citroenmelisse die je in de koelkast bewaard, blijven twee tot drie dagen goed. Als je de takjes in de koelkast op water zet, dus in een flesje of vaas, dan blijft het kruid zelfs tot vijf dagen goed.

Vries je de citroenmelisse in, en dan bij voorkeur alleen de blaadjes, dan kun je het kruid tot wel acht tot tien maanden bewaren.

Dit kruid kun je vanzelfsprekend ook drogen, maar de frisheid wat smaak betreft wordt dan wel wat minder.

Citroenmelisse bewaren

Citroenmelisse niet in plastic verpakt in de koelkast verpakken, en al helemaal niet als het plastic luchtdicht is.

Beter kun je een flesje, vaasje, of een glas vullen met wat water, de takjes citroenmelisse doe je dan in het water.

Zo blijft het kruid nog langer vers. Eventueel kun je onderaan de stelen een klein stukje afsnijden, zodat het kruid nog makkelijker water krijgt.

Vanzelfsprekend kun je dit kruid ook invriezen.

Citroenmelisse invriezen

De citroenmelisse goed wassen, en de blaadjes van de stelen halen.

Je kunt de blaadjes fijn snijden maar dat hoedt niet als je het in een diepvrieszakje doet.

Dat vries je namelijk in, en als je het nodig hebt wrijf je het zakje tussen de handen. De bevroren blaadjes gaan dan in stukjes en je kunt het direct toevoegen aan een gerecht.

Deel ons op social media