Site Overlay
Bleekselderij bewaren

Bleekselderij bewaren

Bleekselderij bewaren die je vanzelfsprekend in de koelkast, want deze groente annex kruid kan buiten de koelkast slechts enkele dagen bewaard worden. Bovendien wordt de groente dan snel minder van kwaliteit,

Het is een groente die vaak vanwege de smaak wordt toegevoegd aan salades, maar ook gekookt kan worden gegeten. Als je tijdens de aankoop alleen verse en stevige bleekselderij koopt, waarvan de bladeren end e steel heldergroen zijn, dan kun je deze groente beste wel lang bewaren.

En dat is een voordeel, omdat je vaak slechts een beperkte hoeveelheid nodig hebt in gerechten, en er dus vaak een gedeelte van de verse groente over blijft.

Houdbaarheid Bleekselderij

Verse bleekselderij kun je doorgaans nog een week bewaren in de koelkast.

Haal het blad er niet vanaf, dit kan de houdbaarheid verlengen, en snij ook de stelen niet los totdat je deze gebruikt. Hierdoor blijven de stelen verser.

Wil je deze groente langer bewaren, dan is de vriezer een goede optie. Ingevroren kun je bleekselderij nog drie maanden bewaren.

Bleekselderij bewaren

Bleekselderij bewaren door de hele groente, stelen niet los gesneden en blad aan de stelen laten, in de koelkast te legen.

Niet in de groentelade, maar gewoon op een plank. Zorg ervoor dat de groente droog blijft, en vermijd sterk ruikende levensmiddelen, of juist levensmiddelen die sterke geuren aannemen.

De geur van bleekselderij is niet sterk, maar deze geur kan verdwijnen als bijvoorbeeld gesneden uien naast de selderij ligt.

Bleekselderij invriezen

Bleekselderij invriezen is mogelijk door de groente in stukken te snijden en daarna 2 tot 3 minuten te blancheren.

Ook de bladeren of bladselderij kun je invriezen. Als je de bladeren ongesneden in een diepvrieszakje invriest, hoef je het niet meer te snijden.

Als je het nodig hebt wrijf je het zakje tussen je handen, en kun je het nog bevroren in gerechten gebruiken.

Deel ons op social media