Site Overlay
Gesneden groente bewaren

Gesneden groente bewaren

Gesneden groente bewaren, je weet wel die kant en klare zakjes gesneden groenten uit de supermarkt, is gemakkelijk. Maar de vraag is; hoe kun je gesneden groente het beste bewaren?

Als je gesneden groenten koopt, dan kun je deze het beste in de koelkast bewaren.

Het is zelfs mogelijk om gesneden groentes in de diepvriezer te bewaren, als je dit doet dan zijn de groenten maximaal 1 jaar houdbaar.

Houdbaarheid Gesneden groenten

Groenten die al zijn voorgesneden en in een zakje, zijn tot het TGT-datum, te gebruiken tot, eetbaar.

Vooral gesneden bamigroenten, nasigroenten, ijsbergsla, en Italiaanse groentemixen zijn niet meer veilig om te eten als het TGT-datum bereikt is.

Als de groenten in een gesloten zakje zitten, dan zijn ze dus nog minstens tot het TGT-datum bereikt is, houdbaar.

Als het zakje geopend is, dan kun je de groenten het beste binnen 2 tot 3 dagen op eten. Nadien kan de groente een beetje zuur gaan smaken of ruiken.

Gesneden groenten bewaren

Gesneden groenten bewaren kun je het allerbeste in de koelkast. Sommige groenten kun je buiten de koelkast bewaren, maar als het gesneden is raden we dit af.

Doe de groenten het beste in de groentelade of op de onderste plank in de koelkast. Op deze plekjes van de koelkast is de temperatuur namelijk het meest constant.

Gesneden groenten uit een zakje, kun je het beste gewoon in het zakje laten, natuurlijk alleen als deze nog gesloten is.

Als de verpakking geopend is, dan kun je de groenten het beste in een afsluitbaar bakje of plastic zakje doen, hier door blijft het wat langer vers.

Gesneden groenten invriezen

Gesneden groenten invriezen is ook mogelijk. Doe deze dan wel in een afsluitbaar bakje of diepvrieszakje.

Als je de groenten invriest, dan kun je deze ongeveer 1 jaar bewaren.

Deel ons op social media