Site Overlay
Jalapeño bewaren

Jalapeño bewaren

Jalapeño bewaren doe je het beste, althans bij verse jalapeño, in de koelkast. Maar er zijn nog meer mogelijkheden bij de hete groene pepers.

Velen zullen er nog nooit één gegeten hebben, en krijgen het koude kippenvel al bij de gedacht alleen. Andere snijden wel vaker deze groene vruchten door salades of andere maaltijd.

Het is scherp, maar er zijn nog scherpere pepers. In het buitenland kun je vaak dit soort pepers in het zuur kopen, niet dat deze soort minder scherp is, maar in het zuur is het toch net even iets anders. Anders lekker, maar smaak is natuurlijk per persoon verschillend.

Houdbaarheid Jalapeño

Jalapeño pepers kun je bij temperaturen onder 12 graden, tot wel een week goed houden. Zelfs een afgesneden stuk kan dagen goed blijven, maar natuurlijk wel afdekken, en vooral niet in een plastic zak bewaren.

Je kunt de pepers ook in een jampot doen, en tot de rand aanvullen met azijn. Dan blijft de smaak ongeveer hetzelfde, maar de bewaartijd loopt op tot 4 tot 6 weken.

Ingevroren jalapeño is 6 tot 8 maanden houdbaar na het invriezen.

Jalapeño bewaren

Leg de jalapeño bij voorkeur los op de onderste plank, ietwat los van elkaar. Dan blijven de vruchten het langste goed.

Jalapeño invriezen

Jalapeño invriezen is een methode waaraan je niet zo snel zult denken. Maar dit soort vruchten, paprika ook, kun je prima invriezen.

  1. Leg wat bakpapier op een bakblik dat in de vriezer past.
  2. Was de jalapeño en dep deze droog met keukenpapier.
  3. Leg de vruchten ietwat los van elkaar op de bakplaat.
  4. Doe de bakplaat in de vriezer en laat de pepers 2 uur invriezen.
  5. Haal nu de pepers van de bakplaat en doe de pepers in een dievrieszakje. Luchtdicht afsluiten en weer in de vriezer leggen.
Deel ons op social media