Site Overlay
Pistachenoten bewaren

Pistachenoten bewaren

Pistachenoten bewaren, doe je bij voorkeur niet in de koelkast, tenminste als de noten gezouten of gebrand zijn. Want dan kunnen de noten vochtig worden en bederven. De pistachenoten kunnen in dat geval erg muf gaan ruiken, en de smaak gaat achteruit.

Ongebrande pistachenoten, dus zeg maar verse noten, kunnen goed verpakt wel in de koelkast bewaard worden.

Helaas worden deze noten ook vaak veel te lang bewaard. Dat wil niet zeggen dat ze bedorven zijn, of dat je er slecht van kan worden, maar de smaak gaat wel drastisch achteruit.

En dan maakt het niet eens uit of de noten gezouten zijn, gebrand zijn, of niet.

Houdbaarheid Pistachenoten

Een vraag die we vaker krijgen, “kunnen pistachenoten bederven?”.

Het antwoord op deze vraag is helaas ja, ook deze noten kunnen bederven. Als je noten los koopt staat er natuurlijk geen houdbaarheidsdatum bij, maar vraag het dan even aan de verkoper.

Normaal gesproken blijven noten na het kopen nog 3 maanden goed bij kamertemperatuur, mits luchtdicht verpakt en donker bewaard. Dus bijvoorbeeld in een kast.

Koop je verpakte noten, moet er een houdbaarheidsdatum op de verpakking staan. Je kunt er vanuit gaan dat je de noten nog gewoon kunt eten als deze datum bereikt is, maar zeker niet langer dan 2 maanden na deze datum.

Je moet de noten dus proeven of er aan ruiken, om te kijken of de pistachenoten 2 maanden na het bereiken van de houdbaarheidsdatum nog goed zijn.

Pistachenoten bewaren

Ongebrande pistachenoten kun je het beste in een afgesloten plastic bakje bewaren. Dat mag in de koelkast, maar het kan ook kort buiten de koelkast bewaard worden.

Gebrande pistachenoten, gezouten of niet, moet je donker en luchtdicht verpakt bewaren. Niet in de koelkast, maar bij kamertemperatuur. Het keukenkastje is dan een goede bewaarplek.

Heb je noten in een gerecht gebruikt, of als decoratie op een taart, dan kun je dit afgesloten in de koelkast gedurende 2 dagen bewaren. Daarbij kunnen de noten wel wat zachter worden.

Pistachenoten invriezen

Pistachenoten invriezen, je zult dit misschien niet verwachten, is inderdaad gewoon mogelijk. Dat is overigens van toepassing op alle soorten noten.

In de vriezer kun je de noten minimaal 6 maanden bewaren, sommige soorten zelfs tot 2 jaar.

Deel ons op social media