Site Overlay
Walnoten bewaren

Walnoten bewaren

Walnoten bewaren doe je het beste in een koele omgeving, en dan bij voorkeur ook nog eens niet te vochtig.

De kelder, voor die mensen die daar de beschikking over hebben, of de koelkast zijn dus de beste bewaarplekken voor walnoten.

In walnoten kun je dan ook weer twee variaties onderscheiden. De noten die in de winkel gekocht worden, en de noten die van een eigen boom komen.

Komen de walnoten van een eigenboom moeten deze, vooral in ons vochtige klimaat, eerst goed gedroogd worden.

Natuurlijk kun je walnoten overigens het beste in de schaal bewaren, hoewel gekraakte walnoten ook good bewaard kunnen worden.

Houdbaarheid Walnoten

Walnoten in de schaal kun je het beste vorstvrij bewaren bij een maxiamale temperatuur van 7 graden. Bovendien bij voorkeur donker, dus een schuurtje met ramen is geen goede plek.

Een stoffen zak is wel een goede bewaarmethode, want deze kan zowel in de kelder als in de koelkast bewaard worden.

Een plastic bakje is geen goede bewaarplek omdat hier vocht in kan blijven staan. Dan kunnen de walnootschalen gaan rotten.

Op deze manier kun je walnoten in schaal nog 12 maanden bewaren.

Gekraakte walnoten, dus uit de schaal, kun je afgedekt nog 6 maanden in de koelkast bewaren. Dus bijvoorbeeld in een klein bakje met deksel.

Bewaar walnoten nooit direct naast uien, knoflook, of andere levensmiddelen met sterke geuren. De noten kunnen anders de geur opnemen, en de smaak ook. En ook niet in zonlicht.

Walnoten bewaren

Walnoten in schaal dus in een stoffen zak in de kelder bewaren, of in de koelkast. Dit laatste als de noten donker bewaard kunnen worden en bij gekraakte walnoten.

Walnoten invriezen

Walnoten invriezen? Ja hoor dat is een goede methode als je geen kelder hebt. Je moet daarvoor wel de noten uit de schaal halen.

Walnoten blijven in de vriezer ongeveer 12 maanden goed.

De noten kraken.
De kunt de noten heel laten of kleiner hakken.
In diepvrieszakken of in diepvriesbakken verpakken en voorzien van label met naam en invriesdatum.
In de vriezer invriezen bij een maximum temperatuur van min 18 graden.

Deel ons op social media