Site Overlay
Hazelnoten bewaren

Hazelnoten bewaren

Hazelnoten bewaren is niet moeilijk, maar als je het op de juiste manier doet, kun je deze noten tot wel twee jaar goed houden.

Als je de noten op de verkeerde manier bewaard kan de kwaliteit en de smaak al na enkele weken sterk verminderen.

Net als bij veel andere noten zit er veel bewaartijd verschil tussen gekraakte hazelnoten en hazelnoten in de schaal.

Houdbaarheid Hazelnoten

Gekraakte hazelnoten kun je nog enkele weken bewaren. Hazelnoten in de schaal kun je tot maar liefst 2 jaar bewaren, mits natuurlijk op de juiste manier bewaard.

Hazelnoten bewaren

Wil je hazelnoten langer bewaren, haal de noten dan niet uit de schaal. Bewaar deze ongekraakte noten op een droge en donkere plek, die ook nog eens goed geventileerd is.

Het beste is dan ook in de kelder of in een vorstvrij schuurtje in een net ophangen zodat de lucht kan circuleren. Op deze manier kun je de noten wel twee jaar bewaren,

Gekraakte noten kun je het beste in een afgesloten pot met deksel bewaren, waar geen vocht bij kan komen. Deze noten kun je enkele weken bewaren.

Komt er vocht bij gekraakte hazelnoten dan kunnen deze al snel muf gaan ruiken, ook zo gaan smaken.

Je kunt hazelnoten ook invriezen. De noten zijn dan 12 maanden houdbaar.

Hazelnoten invriezen

Of hazelnoten invriezen een goede methode is om de noten langer te bewaren? Natuurlijk wel als je geen plek hebt om de noten droog en vochtvrij in een luchtige omgeving te bewaren.

  1. Alle noten kraken, dus uit de schaal halen.
  2. Eventueel de noten hakken, maar heel kun je de noten ook invriezen.
  3. In diepvriesbakken of diepvrieszakken verpakken, luchtdicht afsluiten, en voorzien van een label met daarop de naam en de invriesdatum.
Deel ons op social media