Site Overlay
Rucola bewaren

Rucola bewaren

Rucola bewaren, ook wel bekend als raket of arugula, is een populaire bladgroente die bekend staat om zijn pittige, notige smaak. Het is een geweldige toevoeging aan salades, sandwiches en tal van andere gerechten. Maar hoe bewaar je deze groente het beste om ervoor te zorgen dat het vers en smakelijk blijft?

Rucola is rijk aan vitamine K, vitamine C en ijzer, en is een gezonde toevoeging aan je dieet. Maar het kan een uitdaging zijn om het vers te houden, om zo ook de voedingsstoffen in de groente te behouden.

Houdbaarheid van rucola

De houdbaarheid van rucola is afhankelijk van hoe je het bewaart. In de koelkast kan de bladgroente ongeveer 5 tot 7 dagen goed blijven, mits het op de juiste manier is opgeslagen. Zonder de juiste opslag kunnen de bladeren echter al na een paar dagen beginnen te verwelken en zijn frisse smaak verliezen.

Rucola bewaren?

Rucola bewaren is niet moeilijk, maar het vereist wel wat aandacht en zorg. Hier zijn enkele tips om je rucola zo lang mogelijk vers te houden:

De beste plek om het te bewaren is in de koelkast. Doe de rucola in een plastic zak of bewaarbakje en zorg ervoor dat alle lucht eruit is. Je kunt ook een stuk keukenpapier in de zak of het bakje doen om overtollig vocht op te nemen, wat helpt om de groente langer vers te houden.

Was de rucola niet voordat je het bewaart. Het vocht kan ervoor zorgen dat de bladeren sneller verwelken. Was het pas vlak voordat je het gaat gebruiken.

Zorg ervoor dat je koelkast op de juiste temperatuur is ingesteld, rond de 4°C. Een te hoge temperatuur kan ervoor zorgen dat de rucola sneller bederft.

Rucola invriezen

Rucola invriezen is een goede optie als je het voor een langere tijd wilt bewaren.

Was de bladeren grondig en droog ze daarna goed af, bijvoorbeeld met een schone theedoek of met keukenpapier. Je kunt ook een slacentrifuge gebruiken om het overtollige water te verwijderen.

Verdeel het in porties, afhankelijk van hoeveel je per keer denkt te gaan gebruiken.

Doe de rucola in diepvrieszakjes of -bakjes en zorg ervoor dat alle lucht eruit is voordat je het afsluit. Label de zakjes of bakjes met de datum, zodat je weet wanneer je het hebt ingevroren. Rucola kan tot ongeveer 6 maanden in de vriezer bewaard blijven.

Deel ons op social media