Site Overlay
Savooie kool bewaren

Savooie kool bewaren

Savooie kool bewaren, een koolsoort die je niet in de koelkast hoeft te bewaren als de kool nog niet aangesneden is, een koele plek van 12 tot 15 graden volstaat ook.

Natuurlijk heeft lang niet iedereen een kelder of een dergelijk koele plek in huis, en dus kun je in dat geval het beste de savooie kool in de koelkast bewaren.

Zolang de kool niet in stukken gesneden is, kan de kool langer bewaard worden. Is de kool aangesneden dan is de kool nog slechts beperkt houdbaar.

Houdbaarheid Savooie kool

Een hele savooie kool is buiten de koelkast enkele dagen tot een week houdbaar. In de koelkast 2 tot 3 weken, tenminste als de kol nog niet aangesneden is.

Gesneden groene kool kan in de koelkast slechts een paar dagen bewaard worden.

In de vriezer kan de kool 10 tot 12 maanden bewaard worden.

Savooie kool bewaren

Zoals eerder al geschreven, kun je savooie kool het beste koel bewaren, waardoor de smaak ietwat beter blijft in vergelijking met het bewaren in de koelkast.

Bovendien is een grote kool bewaren lastig in de koelkast. Wel kan de kool langer bewaard worden in de koelkast.

Je kunt de kool gewoon open bewaren, dus het hoeft niet in een plastic zak bewaard te worden.

Is de kool gesneden, zoals de kool vaak in de supermarkt verkocht wordt, dan een eventuele plastic verpakking open maken, want anders kan de kool gaan zweten en daardoor sneller bederven.

Savooie kool invriezen

Savooie kool invriezen doe je door de kool in reepjes of stukken te snijden, nadat je vanzelfsprekend eventuele vieze bladeren hebt verwijderd.

Dan de kool wassen in 2 minuten blancheren.

Afgieten en afspoelen onder koud stromend water, eventueel droog deppen met keukenpapier, en luchtdicht verpakken.

De kool in de vriezer gedurende een dag laten invriezen.

Deel ons op social media