Site Overlay
Appeltaart bewaren

Appeltaart bewaren

Appeltaart bewaren, en dan maakt het verder niet uit wat voor soort taart, doe je het beste in een speciale taartdoos zodat er verder geen ongedierte bij kan.

Of je de taartdoos dan nog in de koelkast wilt zetten hangt een beetje van je eigen voorkeur af, en hoelang je de taart wilt bewaren.

Het nadeel van de koelkast is dat taart en boord soms wat droger wordt, maar dat hangt ook van de soort taart af. En het hangt er vanaf of je een kartonnen taartdoos of een taartdoos van plastic gebruikt.

Houdbaarheid appeltaart

Verpakt in een taartdoos kan de appeltaart buiten de koelkast nog 1 tot 2 dagen goed blijven, in de koelkast kun je de appeltaart dan tot drie dagen bewaren.

Wil je een taart langer bewaren dan is invriezen eigenlijk de enige optie. Je kunt de taart dan tot drie maanden bewaren.

Appeltaart bewaren

Een appeltaart die je zelf hebt gebakken moet vanzelfsprekend eerste helemaal afkoelen en uit de vorm gehaald worden.

Daarna verpak je de taart het beste in aluminiumfolie of huishoudfolie, voordat je de taart in een afsluitbare taartdoos doet.

Eet je de taart dezelfde dag of de volgende ochtend, dan kun je de taart buiten de koelkast laten.

Anders kun je de taartdoos beter in de koelkast zetten.

Appeltaart invriezen

Wil je de appeltaart invriezen, dan zijn er speciale diepvriesbestendige taartdozen beschikbaar. Je kunt de taart natuurlijk ook in punten snijden en deze in diepvriesdozen verpakken.

  1. De afgekoelde taart verpakken in vershoudfolie, en dan in een diepvriesbestendige taartdoos verpakken.
  2. De doos afsluiten en voorzien van naam en invriesdatum.
  3. Bij minimaal min 18 graden in de vriezer zetten.
Deel ons op social media