Site Overlay
Cheesecake bewaren

Cheesecake bewaren

Cheesecake bewaren doe je vanzelfsprekend niet te lang bij kamertemperatuur, maar bij voorkeur in een taartdoos en daarna in de koelkast.

Op deze manier blijft de taart het langste goed, en kun je er ook langer van genieten.

Daarbij maakt het verder niet uit of je de cheesecake zelf hebt gemaakt, of dat de taart in de winkel of bij de bakker is gekocht.

Wat wel soms kan uitmaken, is de decoratie bovenop de cheesecake, hoewel de meeste decoraties net zo lang bewaard kunnen worden.

Houdbaarheid Cheesecake

Bij kamertemperatuur kun je een cheesecake nog een halve tot een hele dag goed houden. We raden echter aan om de taart in een taartdoos te doen, en deze taartdoos in de koelkast te plaatsen.

Dan kun je de cheesecake nog 2 tot 3 dagen bewaren. Zou je de taart zonder taartdoos bewaren kan de taart vrij snel droog worden.

Een dergelijke taart kun je. ondanks dat dit gemaakt is van een melkproduct, toch prima invriezen.

Ook dan wel goed verpakken, bijvoorbeeld in een diepvries taartdoos. De cheesecake blijft dan een maand houdbaar in de vriezer.

Cheesecake bewaren

Cheesecake in een afsluitbaren taartdoos en in de koelkast bewaren.

Invriezen is dus ook mogelijk en dat kun je in dat geval het beste in een speciale taartdoos voor in de vriezer doen.

Vanzelfsprekend kun je ook delen van een taart bewaren, als deze gebakjes dan op dezelfde wijze verpakt en bewaard worden.

Cheesecake invriezen

Cheesecake invriezen, of stukken taart, doe je door allereerst de taart goed te verpakken. Bij voorkeur in een speciale taartdoos voor in de vriezer.

Stukken taart of gebakjes kun je eventueel ook in de gewone diepvriesbak bewaren en invriezen.

Ontdooien doe je het beste in de koelkast. Dit voorkomt dat de textuur van de cheesecake veranderd.

Deel ons op social media