Site Overlay
Guacamole bewaren

Guacamole bewaren

Guacamole bewaren doe je normaal gesproken natuurlijk in de koelkast, maar het nadeel is wel dat de guacamole snel kan verkleuren.

Dit bruin worden, want het is ook nog eens een verkleuring die er niet smakelijk uitziet, komt omdat de guacamole in contact komt met de lucht rond het gerecht. En eigenlijk om nog wat specifieker te zijn is het een vorm van uitdroging.

We zullen je chter laten zien dat je dit verkleuren heel makkelijk kunt voorkomen, hoewel de methode waar we dit mee weten te voorkomen niet een voor de hand liggende methode is.

Houdbaarheid Guacamole

Guacamole kun je bij kamertemperatuur eigenlijk maar een paar uur bewaren. Daarbij maakt het verder niet uit of je het zelf gemaakt hebt of kant en klaar gekocht hebt.

In de koelkast kun je het tot twee dagen bewaren, we zullen zo laten zien hoe dit het beste gedaan kan worden.

Wat veel mensen niet weten is dat je guacamole ook goed kunt invriezen. Dan is het maar liefst drie maanden houdbaar.

Guacamole bewaren

Doe de guacamole in een plastic bakje. Daar bovenop doe je een dun laagje water, of nog beter een dun laagje vers geperst citroensap. Eventueel kun je ook citroensap verdunnen met wat water.

Dan doe je de deksel luchtdicht op het bakje en plaatst het bakje in de koelkast. Als je het weer wilt gebruiken giet je het water of het citroensap eerst weg.

Je zult zien dat de guacamole nu niet bruin wordt, en na twee dagen nog lekker is.

Guacamole invriezen

Guacamole invriezen doe je door het eerst te verpakken in een diepvrieszak of een diepvriesbak. Je hoeft er geen water of citroensap op te gieten om bruin worden te voorkomen.

Plaats het in de vriezer en laat het minimaal 24 uur invriezen.

Ontdooien doe je het beste wel in de koelkast.

Deel ons op social media