Site Overlay
Paprika bewaren

Paprika bewaren

Paprika bewaren dat moet je eigenlijk op de manier doen, die je niet zou verwachten. Want de meesten zullen deze groente toch wel in de koelkast leggen, want daar hoort het toch eigenlijk.

Nee dus, paprika kan eigenlijk helemaal niet tegen de kou die bijvoorbeeld in de koelkast heerst. Sterker nog, een plant zal binnen enkele uren dood gaan als de temperatuur bij nul graden of lager komt.

En met de plant dus ook de paprika’s, die in Nederland toch meestal uit kassen komen, en alleen bij warm weer buiten kunnen staan.

Houdbaarheid Paprika

Als paprika, en de kleur maakt helemaal niets uit, op de juiste manier bewaard wordt, kan de groente tot 7 dagen bewaard worden. In de koelkast enkele dagen korter vanwege de kou.

Je kunt paprika’s wel invriezen, dan blijft de groente nog 8 maanden goed.

Overigens kun je deze groente ook drogen. Je krijgt dan hetzelfde effect als bij gedroogde tomaten.

Paprika bewaren

Paprika bewaren kun je het beste op een koele plek doen, waar een temperatuur is van tussen de 12 en de 15 graden. De kelder is dus erg geschikt, of een vorstvrij schuurtje.

Op de fruitschaal bewaren kan ook, vooral als de paprika’s nog niet rijp zijn.

Wil je deze groente langer bewaren, dan is de vriezer de beste plek.

Paprika invriezen

Paprika invriezen doe je door de groente schoon te maken, en zaad en zaadlijsten te verwijderen. Dan snij je de paprika’s in stukken.

Doe de stukjes in een diepvrieszakje of diepvriesbak, en plak daar een label op met naam en invriesdatum.

Bij voorkeur in het invriesvak invriezen.

Deel ons op social media