Site Overlay
Peultjes bewaren

Peultjes bewaren

Peultjes bewaren doe je natuurlijk het beste in de koelkast, want de groente is eigenlijk best wel breekbaar.

Het zijn jonge peulen die het lekkerste zijn als deze vers zijn, daarom raden we je aan de peulen niet te lang te laten liggen. Vers is deze groente gewoon het lekkerste.

Ook gekookte peultjes kun je nog even bewaren in de koelkast, die kun je eventueel de volgende dag verwerken in een salade.

Houdbaarheid Peultjes

Peultjes kun je buiten de koelkast een dag maximaal bewaren.

Heb je zelf de groente in de moestuin staan, oogst dan altijd vroeg in de ochtend. De groente is dan verse en knapperiger.

Verse peultjes kun je 2 tot 3 dagen vers houden in de koelkast. Bewaar de groente nooit in een afgesloten plastic zak maar in speciale zakjes met gaatjes in het plastic. Dan kan de groente ademen zonder nat te worden in de koelkast.

De groente is ook geschikt om in te vriezen. Dan kan de groente wel zes maanden bewaren.

Gekookte peultjes kun je in de koelkast nog een paar dagen bewaren, mits in een afgesloten bakje.

Peultjes bewaren

Peultjes bewaren doe je dus of in de vriezer, of in een geperforeerde zak in de koelkast. Dat is de manier als je lange wilt kunnen genieten van de groente.

Bewaar je de peultjes te lang of te warm, dan worden de peulen slap. Je kunt de groente dan nog eten, maar het is niet zo lekker als vers.

Peultjes invriezen

Peultjes invriezen, de groente is natuurlijk maar beperkt verkrijgbaar, is een goede manier om de groente te bewaren als peultjes volop verkrijgbaar zijn.

Zo kun je ook buiten het seizoen van de groente genieten. Wel moet het dan geblancheerd worden.

  1. De groente wassen en schoonmaken.
  2. Water aan de kook brengen en de peultjes twee minuten blancheren. Direct afgieten en afspoelen onder koud stromend water.
  3. Verpakken in diepvriesbakken of diepvrieszakken.
  4. Luchtdicht afsluiten en voorzien van label.
  5. Bij minimaal min 18 graden invriezen.
Deel ons op social media