Vleeswaren bewaren? Dat doe je vanzelfsprekend altijd in de koelkast, en dan bij voorkeur niet in de verpakking maar in een speciaal bakje dat afgesloten kan worden.
Zo blijft het broodbeleg, waar je ook mee kan koken, het langste goed.
En dan maakt het ver niet uit welke vleeswaren het precies zijn, hoewel je de soorten zoals bijvoorbeeld kipfilet en salami beter kunt scheiden tijdens het bewaren. Als dan een soort bederft, kunnen de andere soorten niet aangestoken worden.
Speciaal daarvoor zijn er handige bewaardozen die je in de koelkast kunt stapelen.
Houdbaarheid Vleeswaren
Vleeswaren van het rund gaan meestal wat langer mee dan van varkens, en al helemaal van kip en kalkoen. Dat vlees kan wat sneller bederven.
Vleeswaren die van groenten gemaakt zijn bederven het minst snel, maar deze vegetarische soort is niet overal verkrijgbaar.
Natuurlijk kijk je bij verpakte vleeswaren altijd op de THT-datum op de verpakking.
Bij onverpakte vleeswaren kun je uitgaan van 3 tot 5 dagen in de koelkast, maar natuurlijk wil dat niet zeggen dat het daarna meteen bedorven is. Ruik en proef om te zien of iets bedorven is.
Staat er een datum op de verpakking, consumeer de vleeswaren niet meer na de THT-datum.
Vleeswaren bewaren
Vleeswaren bij voorkeur uit de verpakking halen en in speciale bewaardozen in de koelkast bewaren. Gebruik je stapeldozen kun je de soorten van elkaar gescheiden houden.
Vleeswaren invriezen
Vleeswaren invriezen is een hele mooie en goede methode om goedkoop in te kopen, want vleeswaren zijn best wel duur.
Ingevroren vleeswaren zijn drie maanden houdbaar. Je kunt het verpakt in de verpakking invriezen, of anders in stevige diepvrieszakken doen en invriezen.