Site Overlay
Bananenbrood bewaren

Bananenbrood bewaren

Bananenbrood bewaren kun je afgedekt in de koelkast of in de vriezer. Op sommige sites staat te lezen dat deze cake wel tot 8 dagen goed kan blijven, maar wij gaan er vanuit dat je de verse cake ook met verse ingrediƫnten maakt, en zonder middeltjes om deze extra lang te kunnen bewaren.

Hou daarom een veel kortere bewaartijd aan van 4 tot 5 dagen maximaal, en dat dan ook nog eens als de cake afgedekt bewaart wordt. Bijvoorbeeld in een speciale bewaardoos voor cake.

Doe je dat niet dan kan de cake sneller bederven of erg droog worden, en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Houdbaarheid Bananenbrood

Bananenbrood kun je afgedekt in de koelkast ongeveer 4 tot 5 dagen bewaren. Wil je de cake langer bewaren dan is de diepvriezer een goede mogelijkheid.

Daarin kan het brood ongeveer drie maanden bewaren. Natuurlijk wel goed ingepakt.

Het brood buiten de koelkast of vriezer bewaren is geen goed idee. Binnen 1 tot 2 dagen kan het bedervingsproces al beginnen.

Bananenbrood bewaren

Doe het bananenbrood in zijn geheel of in plakjes gesneden in een bewaardoos voor cake, of verpak het in vershoudfolie. Gebruik hier geen aluminiumfolie voor omdat banaan soms kan reageren op het aluminiumfolie en van groen tot paars kan uitslaan.

Bananenbrood invriezen

Bananenbrood invriezen in het geheel of in plakjes gesneden.

  1. Eventueel het bananenbrood eerst laten afkoelen tot op kamertemperatuur.
  2. In vershoudfolie wikkelen, of eerst in plakjes snijden en een aantal plakjes in vershoudfolie verpakken.
  3. Verpakken in diepvrieszakken of diepvriesbakken, luchtdicht afsluiten, en voorzien van label met naam en datum van invriezen.
  4. Bij minimaal min 18 graden invriezen.

Deel ons op social media