Site Overlay
Zuurkool bewaren

Zuurkool bewaren

Zuurkool bewaren, en daarbij maakt het beste wel veel uit of de zuurkool vers uit het vat komt of luchtdicht verpakt is, doe je vaak in de koelkast. Maar dit hoeft dus niet altijd in de koelkast bewaard te worden.

Natuurlijk, en daar zijn we het denken we met ons allen over eens, is zuurkool uit het vat het lekkerste.

Lekkerder dan uit blik, zoals je het vaak in het buitenland kunt kopen, maar ook lekkerder dan uit die zakjes die aanvoelen als aluminiumzakjes.

Houdbaarheid Zuurkool

Bij verpakte zuurkool moet je vooral altijd op de uiterste houdbaarheidsdatum letten, en dat kan best wel lang zijn. Soms kan het nog tot een jaar bewaard worden.

Je kunt het gewoon bij kamertemperatuur bewaren. Vanzelfsprekend als de verpakking nog niet geopend is, want dan moet het in de koelkast bewaard worden.

Bij zuurkool uit het vat, of bij een open verpakking, is het verhaal geheel anders. Dan kun je de zuurkool namelijk nog maar 5 dagen in de koelkast bewaren.

Maar je kunt de verse zuurkool ook invriezen, en het is dan ongeveer een jaar houdbaar.

Wat anders is het als je stamppot zuurkool hebt gemaakt. Dit kan in de koelkast maximaal 2 dagen bewaard worden, mits het goed afgedekt is.

Overigens kun je stamppot zuurkool ook invriezen, dat is dan ook 12 maanden houdbaar.

Zuurkool bewaren

Verpakte zuurkool in blik of zak, dat je kant en klaar in de supermarkt hebt gekocht, kan bij kamertemperatuur bewaard worden. Mits natuurlijk de verpakking nog niet geopend is.

Is de verpakking wel geopend, of komt de zuurkool uit het vat, dan moet het in de koelkast bewaard worden, of ingevroren worden.

Stamppot zuurkool moet afgedekt in de koelkast bewaard worden, of worden ingevroren.

Zuurkool invriezen

Zuurkool invriezen, of stamppot zuurkool invriezen, is een goede bewaarmethode als je het langer wilt bewaren.

Daartoe verpak je het luchtdicht in een diepvrieszaak of diepvriesbak. Luchtdicht afsluiten, en minimaal 24 uur invriezen.

Deel ons op social media