Site Overlay
Watermeloen bewaren

Watermeloen bewaren

Watermeloen bewaren? Dat ligt er een beetje aan of je stukken watermeloen wilt bewaren, of een hele watermeloen. Want doorgaans zijn deze soort meloen best wel groot, en voor de meeste koelkasten te groot.

Tegenwoordig heb je overigens ook wel kleinere watermeloenen die wel in de koelkast passen, maar een gewone watermeloen zul je toch eerst aan stukken moeten snijden voordat de koelkast aan de orde is.

Snij je de watermeloen aan stukken dan moet je deze wel afdekken met vershoudfolie, want anders kan het vruchtvlees snel uitdrogen.

Houdbaarheid Watermeloen

Een watermeloen die niet in stukken gesneden is, dus helemaal nog in de schil, kun je 4 tot 8 dagen buiten de koelkast bewaren. In de koelkast, als je deze grote meloen in de koelkast krijgt, tot wel twee weken.

Snij je de schil aan dan gaat de houdbaarheid toch wel snel terug, en moet je de stukken met vruchtvlees met vershoudfolie afdekken. Deze stukken kunnen alleen nog in de koelkast bewaard worden, tot een dag of twee.

In de diepvries kun je watermeloen 8 tot 12 maanden bewaren.

Watermeloen bewaren

Een hele watermeloen kun je rustig nog enkele dagen bij kamertemperatuur bewaren, voordat je de meloen in stukken wil snijden.

Stukken die niet meteen opgegeten worden moeten met vershoudfolie afgedekt worden en in de koelkast bewaard worden.

Laat overigens aangesneden stukken maximaal drie kwartier tot een uur buiten de koelkast, anders kan het vruchtvlees droger worden.

Watermeloen invriezen

Watermeloen invriezen is een goede methode om de vrucht langer te bewaren, maar de meloen kun je na het ontdooien eigenlijk alleen nog gebruiken in smoothies, ijs, of desserts.

  1. Snij de meloen in plakken van ongeveer 2 centimeter. Schil deze stukken, en snij deze in handzame stukken.
  2. Verpakken de stukken meloen in diepvriesbakken, luchtdicht afsluiten, en voorzien van een label.
  3. De diepvriesbakken 24 uur invriezen bij minimaal min 18 graden.

Deel ons op social media